COLOMER SWEDEN HISTORIA

Från och med 2013 ingår företaget i Revlon International, ett världsomfattande företag och totalleverantör till frisörbranschen. Idag ligger Revlon Professional Brands kontor och studio i hjärtat av Göteborg, med säljare runt om i hela landet. Lorenzo Delpani blev 2013 utnämnd till Revlon Internationals CEO och lägger stor vikt på innovation och utveckling. Med en stark internationell position och ett distributionsnätverk i över 100 länder, är Revlon Professional Brands, ett av de mest konsoliderade företagen idag och är allmänt erkänt av såväl fackfolk som konsumenter världen över.

Företaget Henry Colomer startades 1933 av José Colomer Ametller. Han hade varit i Paris sedan 1923 för att skaffa sig erfarenhet inom frisöryrket och samtidigt få en inblick i de senaste modetrenderna. Efter sin återkomst till Spanien startade han ett företag för att distribuera HENRY hårvårdsprodukter.

 

THE COLOMER GROUP HISTORIE

1943, efter andra världskriget var de kommersiella relationerna mellan Spanien och andra europeiska länder blockerade. Det fick José Colomer att skapa och utveckla sina egna produkter, och så var den första fabriken född.

Samtidigt startade han de första Hair&Beauty-skolorna för att utbilda framtida frisörer och ge dem massor av information om de senaste modetrenderna. Fokus på kvalitet och innovation, både vad gäller produkter och tjänster, var nyckeln till framgång. Företaget växte snabbt och expanderade i hela Spanien, med försäljningskontor och frisörskolor.

1966 blev Carlos Colomer Casellas, son till José Colomer, direktör i företaget. Henry-Colomer fortsatte att växa och öppnade filialer i andra länder som Portugal och Frankrike.

1978 köper Revlon Henry-Colomer. Företaget fortsätter under ledning av Carlos Colomer, tillsammans med hedersordföranden och grundaren av företaget, José Colomer.

Under hela 1980-talet och 90-talen sker en otrolig utveckling inom Revlon, som verkligen blev erkänd som en av de ledande inom skönhet och personvård, både i Spanien och utomlands. Företaget hade i hög grad en tillväxt som baserades på utvecklingen av nya produktlinjer.

Den 30 mars 2000 gick familjen Colomer tillsammans med investeringsföretaget CVC, och köpte Revlon Professional (del av Revlon Consumer Goods) – Utifrån detta köp föddes ett nytt företag: The Colomer Group. Colomerkoncernen har successivt vuxit sig större under åren genom öppnanden av många nya dotterbolag och uppköp.

I maj 2007 slöt sig Lorenzo Delpani till företaget som VD och gav ny energi till företagets ledning och fokus på innovation.

På Revlon Professional Brands är vi passionerade när det gäller försäljning av produkter. Vi erbjuder koncept och varumärken som möjliggör för frisörsalonger att erbjuda sina slutkunder en personlig och målmedveten service, och dessutom kunna tillgosose en bred målgrupp.